fbpx

Dé Herenkapper Roermond stopt

Suzette Waltmans

Door M Sombroek

15 mei 2015 liep de eerste klant de Looiersstraat 6a binnen. Nu, bijna 8 jaar later is er veel lief en leed gedeeld tijdens het knippen, scheren en wassen. ‘De Beste Barbier van Limburg’, ‘een echte kapper!’… de recensies liegen er niet om. Zelfs de pers nam af en toe een kijkje bij Dé Herenkapper. Een vrouwelijke barbier?!

Niet zo gek dat Cindy Boskma een aantal jaar haar eigen klantenkring opbouwde onder de vleugels van de Herenkapper. Cindy en Suzette kennen elkaar al jaren en wisten precies van elkaar hoe ze werkten. Professioneel, vriendelijk en gewoon heel goed. Ook de verhuizing naar de Kapellerlaan, naar een grote, ruime Herensalon, trok veel nieuwe klanten aan.

Is Dé Herenkapper dan aan haar eigen succes ten onder aan het gaan? Een beetje wel zegt Suzette Waltmans: ‘onze klanten komen van ver en van dichtbij, staan weken in de wachtrij en moeten zelfs maanden vooruit plannen omdat we geen geschikte collega’s meer kunnen vinden. En alleen is het echt teveel aan het worden, ik moet op mezelf passen en dat is de afgelopen tijd slecht gelukt. Er komen steeds meer klanten!’

‘Het is jammer, mijn winkel is leuk, klanten zijn leuk.. de meesten ken ik al jaren en er wordt lief en leed gedeeld in de stoel. Maar ik moet nu ook aan mijzelf en mijn dochter denken’.

Voor de vaste gasten is Teide, de bijna 6-jarige dochter van Suzette, een bekend gezicht. Af en toe komt ze mama natuurlijk even uithelpen.

Een definitieve sluiting dus? ‘Vooralsnog wel. Ik stop per 1 oktober 2022 met de uitvoering in dit bedrijf. Naast Dé Herenkapper heb ik nog 2 andere bedrijven die ook aandacht nodig hebben. Ik heb nu ruim een jaar geprobeerd voor De Herenkapper goed personeel te werven, actief genetwerkt, sollicitatiegesprekken gevoerd en proefdraaien gedaan.. er is niks uitgekomen.’

‘De laatste beslissing, mijn zaak verkopen en de ruimte mee-verhuren (Suzette Waltmans is eigenaar van het pand aan de Kapellerlaan) loopt nu. We hebben een makelaar in de arm genomen die mij en mijn klanten begrijpt (Jack Frenken Makelaars – Danny Weijers). Als ook daar geen geschikte kandidaat (m/v) uit komt rollen, dan is de definitieve sluiting alleen maar een gevolg’.

‘Wat de toekomst voor De Herenkapper ook gaat brengen, ik heb alle klanten met ontzettend veel plezier in mijn zaak gehad, we hebben veel gelachen en gepraat, veel meegemaakt met elkaar.. en ik ben iedereen daar ontzettend dankbaar voor!’

De Corona-tijd
Dé Herenkapper
Waar het begon, aan de Looierstraat 6a
Sweeny Todd
Dé Herenkapper als decor tijdens de Verhalenwandeling
Kerstsfeer