fbpx

Scheren & Workshops

Scheren & Workshops

Ouderwets scheren

Scheren met open mes, ook wel nat scheren genoemd, is het ambacht van de Barbier. De oude Egyptenaren kenden het beroep, dat in hoog aanzien stond, al. In de Middeleeuwen was de Barbier ook vaak chirurgijn, een combinatie van tandarts/geneesheer. In veel westerse landen is het beroep van Meesterbarbier bijna verdwenen met de komst van elektrisch scheren en thuis scheren met veiligheidsmessen. Een Herenkapper is tegenwoordig ook wel Barbier, met als verschil dat de Barbier zich in eerste instantie richt op het verzorgen van de snor, baard en het scheren naast het knippen, of alleen maar.

Ritueel

De Barbier van de Herenkapper Roermond laat de moderne man kennis maken met het ritueel van het scheren met open mes, de Hot Towel Italian Shave. Door het werken met warme en koude doeken is dit een bijzondere en weldadige ervaring.

Wij gebruiken uitsluitend gerenommeerde merken voor de pre-shave, shave en after-shave zoals Taylor of Old Bond Street, Edwin Jagger en De Vergulde Hand. In onze salon kunt u ook kennis maken met diverse scheerartikelen zoals Scheermessen van Muhle, Fatip, scheerkwasten en zepen en crèmes.

Laat u verrassen door het scheerritueel en de geuren van onze producten! Maak gerust een afspraak via 06 24 37 23 03.

Workshops

Bent u niet bekend met ‘nat scheren’? De Herenkapper geeft workshops in het scheren van vroeger in een gezellige ambiance, voor groepen in combinatie met een bier-proeverij, leuk voor een vrienden avondje uit of bachelors party! Bel voor meer informatie met 06 24 37 23 03 of stuur een e-mail naar info@de-herenkapper.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *